26.2.09

love again?maybe not maybe ya....ehehe


haha..aku pun x tahu la ape yg bermain dipkran aku skrg ni..kini aku dah berjaya melawan sume kesepian aku..sebab kawan aku yg tercinta (zura)..aku syg kat die..die byk support aku dari dulu smpe skrg..hope r/ship kitorang akan kekal sampe bebila..amin..
pas byk kali broke up, aku ingat aku dah putus asa, tp sbnrnye tak..jauh di sudut hati aku untuk berhenti takat tu je..aku tahu aku pun layak tuk kecapi kebahagian cinta cam org lain gak..even byk dugaan+kepahitan+kesakitan yg aku alami..aku ttp bersyukur kepadaNYA..kerana NYA telah memberi aku kekuatan dan ketabahan yang begitu besar sekali..pemberianNYA adalah, family aku, dan kawan aku..tanpa mereka,aku sedar aku akan patah semangat..
walaupun begitu jauh perjalanan cinta ku ni,walaupun byk perhentian yg harus aku singgah, aku ttp akan mara ke depan..cam lagu ct "walau apa pun yg terjadi,berjalanlah tanpa henti, air mata tertahan, tunggu masa tuk dijatuhkan"..walaupun berbaldi2 air mate ni yg jth..aku akan ttp teruskan semangat aku tuk mencari cinta aku..
lately ni, aku ade kenal dgn sorang ni..2 months ago..since kitorang berkawan, aku rase happy sgt..aku rase senang la dgn die..die byk buat aku ketawa..dan aku rase serasi dengan die..lastnite, since 1 week kitorang x jumpe, die ajak aku kuar, x penah2 aku drive sejauh tu..first beb sbb die..ehehe..aku ajak zura sekali..saje nak bagi zura kenal hati budi die..zura kate die nmpk org, baik and else..zura kate lagi, die ikhlas dgn aku,dan nmpk kitorg serasi berdua..
tula, since 1 week ni, asyik terbayang je wjh die..terkenang lawak2 bodoh yg die buat tu..kdg2 buat aku tersenyum sesorg..ehehe..
em, apakah perasaan ini sebenarnye..ooo...
Ya Allah, andai die ditakdirkan untuk aku,aku akan terima seadanya, aku akan hargainya sepenuh hati, aku akan bersyukur atas pemberian mu itu..Terima kasih Ya Allah..Andai kami berdua dijodohkan,aku mohon kepadaMU agar bukakan lah ati die supaya die dapat menjaga ati aku dgn sebaik mungkin..aku dah taknak dilukakan untuk kali ini..
Aminn...

24.2.09

MELAWAN KESEPIAN

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku
Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun iniPelajaran yang berarti
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawanKesepianku
Semoga kepergianmuTak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawanKesepiankuSemoga kepergianmuTak akanSemoga mampu kulawan
Kesepianku
Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

22.2.09

men..men..love..love..ending?


lately ni, hatiku jd sebak bile dgr lagu2 cinta..rase seolah2 aku dah gagal mencari cinta aku..selama ini aku cume sia-siakan mase aku sepanjang pencarian itu..aku sendiri pun x tahu ape silapnye..teruk sgt ke aku ni?arghh..lagi pikir lagi aku x dapat jwwpn tu..last weekend aku lpk2 dgn bestfren aku (asu dora) she the best fren i ever had..aku bersyukur sgt sbb mempunyai kawan yang terlalu istimewa cam die..sepanjang 26thn aku hdp di muka bumi ini, dah 3 kali ati aku hancur dek panahan cinta dari lelaki yang entah ape2..
aku sendiri pun sedih dgn sume tu..nape tiap kali bercinta, tiap kali tu la aku harus putus..nape setiap kali tu aku harus give up..argghh..aku byk kenal dgn lelaki,tapi kenape ssh sgt aku nak dpt cinta sejati dr diorang tu sume..
umur aku 18thn, aku kenal adam..kenalan dari kwn aku..berkawan 2 thn, couple 1 thn..tula first time aku couple..mmg excited sgt..tapi pas 1 thn kitorag pts disebabkan khabar angin yg menyatakan die ke cheating on me..time tu mmg sedih sgt sbb aku betoi2 ikhlas menyayangi sbb time tu aku terlalu naif ttg cinta..yela, 1st time kan..so aku amik kptsn tuk putus..that time die cube deny, tp aku ttp tekad dgn kptsn aku..then kitorg brokeup..pas brokeup tu dalam mase 2thn aku menderita sbb terlalu rindukan die..tiap mase aku asyik teringat kan die..nsb baik dora ade..die byk tenangkan aku..sampe aku boleh kuat lawan perasan tu..dalam mase tu mengubati rindu aku pada die, hanya diari tmpt aku tuk meluah perasaan..pas brokeup tu, barula aku belajar erti cinta, rindu, bahagia, syg..etc..sentisa mengharapkan die cari aku balik..
Pas 2thn tu,aku jumpa akmal..die yang mengubati luka2 aku sebelum tu..time tu aku dah 20thn..rasenye dah cerdik skit la kot dlm bab2 cinta ni..dalam mase 3 thn lebih kitrg bercinta..rase bahagia sgt..smpe dah de future planning..pada ku die dah part of mylife..ssh sng die, ssh sng aku jugak..aku lgsg x berkira walau sesen pun..malah sggp menyupport kehidupan die..tula yg di katakan panahan cinta..tp, panas x berpanjangan, hujan turun tibe2..he cheating on me too..time tu, aku rase hancur sgt ati aku..hancur sgt..aku tnye die ape slh aku smpe die buat aku camtu..die kate aku x slh ape2 malah too perfect..die yg x lyk tuk aku..cume die x pernah sygkan aku..dalam mase 3 thn tu die cube tuk syg aku tp x boleh, cube perasaan aku je yg terlalu mendalam terhadap die..bygkanlah syg dan cinta yg aku ingatkan selama 3 thn tu rupe2nye palsu..die cume terpakse layan perasaan aku,kononnye kesian..x sangke langsung sbb layanan die dlm mase 3 thn tu, so perfect skit pun x de cacat cela..aku bahagia sgt saat tu..tu pun nsb baik aku terlintas nak bukak fs die, kalo x mybe smpe skrg aku x tahu yg sbnrnye die dah de pompuan lain..tp aku still ingat ayat pompuan pd aku "jgn riso, atlast nnt kalo mal still x de sape2, die akn dtg balik pd aku sbb aku je yg syg sgt kat die"..arghh..mmg tercarik hati aku dgr words tu..seolah2 cam hina sgt aku ni..pas broke up dgn mal, perasan benci, skit hati, kecewa semuanya bercampur baur..aku benci sgt sbb die tipu aku..sampe hati, die buat camtu kat org yg die syg..
6 months pas brokeup, aku g genting dgn k.aina dan bebudak ck elong..have fun sgt mase tu..aku dah x pk pasai akmal lagi..its look like aku dah cube cover luka di ati aku..ehehe..kat genting aku jumpe dgn sorg mamat (rizal)..nmpk cam baik..kitorang contact slame beberapa bulan, dan kitorg sudah mula suke each other..kalo ikutkan berbanding dgn adam dan akmal, rizal x la sehensem mane..tp aku try atk terima die sbb die nmpk jenis lelaki yng baik..itu cube sangkaan aku je, hampir 1 thn dah nmpk sikap sebenarnye..die jrg col aku, nak ajk jmpe pun x nak..cam2 alasn die..tapi die mengadu kat naja yg aku ni byk berubah, cam nmpk aku ni ade lelaki lain..rupe2nye die nak hide perangai sebnrnye, die cube buat konon2nye aku yg bermasalah..aku betul2 rase skt ati..tahu ape jd pastu?die sms aku kate yg bulan dpn die nk kawin..damn!!!kurang ajarnye lelaki..rupe2nye dalam mase die nak main2kan perasaan aku rupe2nye die dah bertunang, dah ade pompuan lain..aku benci sgt..napelah diorg ni sggp tipu aku sdgkan aku ckit pun x de curang dgn diorang..
Pas 2 months,aku kenal dgn ehsan..tp mase tu aku dah malas nak pk pasai cinta or else sbb aku cam dah serik dgn perangai lelaki..tapi cara die lyn aku membuatkan aku senang dgn die..tp masalahnye, die 3thn mude dr aku..atfirst aku mmg x leh nak accept..tapi die byk yakinkan aku bahawa ape sgt yg ade dgn umur, its just a number..atlast aku accept that reason..setahun kitorang berkawan, atfirst everything si perfect..tapi saat2 hujung, die cam dah x ksh kat aku..jrg col,jrg jumpe..alasan asyik sibuk je..aku pun x phm..aku tuduh die,kate die x syg kat aku..tapi die kate die syg aku..kalo syg nmpk x nak hargai aku,nape biarkan aku sesorg camtu..aku pun x phm..disebabkan aku suka ckp bertubi2 pasai die x syg aku, atlast die buat kptsn utk brokeup..aku frust sgt..mudah camtu je die mintak putus..lgsg x pk pasai perasaan org..aku pun dah malas nak pk..sakit ati tu mmglah sakit, tapi ape nak buat..i have to face it..i let him go..
Thn pas, 12 feb..after 6 years aku kehilangan adam..tetibe die muncul balik..time tu aku so happy..x sangka die dtg cari aku balik..die kate die sygkan aku..aku pun cube maapkan die dah terime die balik..cara die sume dah berubah..die layan aku dgn baik sgt..mmg nmpk cam die syg kan aku..tapi pas 6 months kitorg couple, die asyik bz dgn business die smpe x de mase tuk spent dgn aku..even jrg jumpe tp die slalu col aku, setiap saat..masalah nye aku rindu sgt saat2 bersama..bile tgk kwn2 aku kuar dgn bf msg2 aku jd cemburu..aku weekend dok umah sesorang tgk tv..sedih sgt hati ni..tapi tiap kali bile buka bab nak jumpe,kitorg mesti gaduh..aku pun x phm nape ssh sgt die nak jumpe aku..aku pun keje gak tp ade je mase tuk die..aku betoi2 x phm..why???dah setahun kitorang couple baru cume 8 kali kitorang jumpe..kate rindu tp x nak jumpe..aku pun tahu smape bile nak camni..last week, aku ckp kat die hjg bulan ni aku nak g jmpe die sbb nak celebrate besday die..tapi die x bagi aku dtg..katenye bz x de mase nak lyn aku..aku menanggis sbb nape ssh sgt die nak adekan mase tuk aku..bukan selalu.. die cume nak aku phm die, ikut telunjuk die,tapi penah ke die phm perasan aku..aku sunyi, aku sepi..die x nak cube phm..so selfish..malam tu gak aku buat keputusan tuk putus..aku dah x leh sabar lagi..sampe bile aku nak kena nanggis setiap mlm tuk kenangkan nasib ku ini..aku pun x phm nape org senang je bercinta, tapi tak aku..perit sgt aku lalui..
nape lelaki sume ssh nak phm perasaan aku?nape diorang ni sume sng2 je nak main2kan hati aku..sampe bile aku harus patut jmpe lelaki yg entah ape2 cam diorang ni..
Ya Allah aku, dah hampir lemah dgn sume ni..berikanlah aku kekuatan dalam mencari cinta sejati aku..aminnn...

KU PENDAM SEBUAH DUKA

Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana

Walaupun hatiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa kuleraikan

Seandainya...
Kita harungi jua
Kelak punah semua sayang
Mimpi yang kau harapkan

Ku pasti kau kembali
Menyatu dua hati
Lebih elok cari pengganti
Tiada kau menyendiri

Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebali perpisahan...

9.2.09

normal is boring

sy kuar supper dgn mmbr lama. Kami ddk berbual mengenai byk perkara terutamanya ttg lelaki dan mcm2 lg..biasalah... girls talk..org kata kita akn lbh appreciate someone or something only when they are far away. Kemudian seorg perempuan melewati meja yg diduduki kitorg. She was fair, cute and almost perfect until... Dia didtgi seorg lelaki seprh umur dan lelaki muda. Lelaki muda itu sempat membuat mimik muke semasa mmndg ke arh ku. ohh.. die cube utk menjd friendly barangkali bcoz i didnt know the truth just yet. Everything was perfect until i faound out that all of them was mute.. sambil sy berborak, bergosip dgn teman ku tadi, sy tersenyum memerhatikan gelagat mereka. Indahnya ciptaan tuhan. The way they comunicate is like heaven, seolah2 tiadalangsung rasa kekurangan di dlm diri. dan kite Si-Cukup-Sifat ini x pernah pun mahu ddk bertafakur kpd tuhan utk bersyukur dgn apa yg kite ade. tanpa sedar kite nilah yg cacat,bisu, tuli dan yg bute..kita selalu meminta lbh dari seadanya.kite melihat dan mengata w/pun luaran itu hiasan semata2.kite pekakkan telinga dan x mahu mendgr kate.tibe2 kite x sedar yg kite semakin lama semakin pentingkan diri, selfish. kite semua manusia yg terlalu sbk menilai org lain, mmndg jelek ke arah org lain tanpa menyedari yg diri kite lbh hina. we look down on others only becoz we want to cover up own weakness. kite x de hak utk menilai org lain, itu yg sy percaya. Sambung balik kisah 3 org bisu td, mereka sggh bahagia..communicating with their hands and smiling at each others. They are absolutely soundless. dan secara tetibe sy rasa diri ini sggh imperfect. Mereka bisu tetapi ttp kelihatan bahagia dr sy. sy sggh kekurangan motivasi atau dalam erti kate lain low self esteem.. the whole time i was only thinking when is life going to get better of me. myb sy yg silap. sy patut cube utk mgbh diri sendiri sblm tuhan mengubah nsb sy..i was an ungrateful sinner.. kite x de hak utk meminta lbh dr ape yg ade . msh ramai org yg serba kekurangan. kite manusia yg hanya tahu meminta. pernahkah kite sekali sekala belajar utk memberi? once u learn to give, u will definately get something back in return. bkhkah ia sepatutnye begitu?kite harus memulakannya.kite harus memberi cinta, memberi senyuman , memberi kasih mesra dan segalanya kepada sesiape shaja. kite bebas menentukan ape yg perlu diberi utk famili, kwn2 ke stragers di tepi jalan.sy kuar supper lg, bezanya kali ini dgn sepupu tercinta, sy sgt envy die.she's beautiful, tough and full of passion. kami bercerita ttg lelaki again! tula topik rutin kitorg.. actually kitorg seakan2 x phm dgn lelaki. mereka kate mereka mahu yg baik dan bertudung (optional) dn sbgnya. tp cube lht kekasih mereka..seksi mengalahkan JLO, pakaian cam artis hollywood. ape ni?ckp x serupe bikin! blh jd gile memikirkan ape yg sbnrnye lelaki mahukan..masa bercinta cr yg seksis dan cun..bila sudah mahu kahwin dan ade komitmen baru cr yg baik2. sy menjd menyampah dan jelik terhadap mereka ini. yg pastinya, lelaki zaman ini sdh kurang menghormati wanita. Seriously..think abouit it. Mereka mengeksploitasi, mendisriminasi dan memonopoli kaum wanita. They are the one who starts all the gossips around town about women. Mereka kata begini tetapi buat begitu. Lelaki mmg gah dlm stgh hal. mereka blh hilang teruna tanpa dikesan, mereka perfect dlm bab curang dan mereka hebat dalam hal sudah-berkahwin-tetapimengaku bujang. entahla,x tahu la..kadangkala mereka telah mendpt perempuan yg cantik tapi mate melilau cari yg lain lagi, tangan masih merayap lagi. mungkin mereka spesis yg x pernah puas dgn ape yg ade. mungkin kerana mereka berpegang kpd nafsu yg satu itu. sy akui sy sgt perlukan lelaki. tetapi sy amt musykil kenape lelaki2 yg baik2 ttp jatuh ke tangan pompuan2 yg ehem..bicthy. Rasa mahu menjerit..Helo! sy ni pompuan separa baik, napelah kamu x mahu sy sbb sy mahukan lelaki yg baik juge..tetapi..inilah dunia..apa yg kite idamkan belum tentu hak kite. tetapi sy percaye kite yg mencorakkan takdir sendiri. Mungkin sedikit feng shui diperlukan utk sesuatu perkara dlm perhubungan. sy sengaja menemukan dua genre yg berbeza mgikut topik perbualan dalam masa 2 hari. tentang bagaimana org bisu lebih menghargai hdp drpd kite yg normal2 ini. dan tentang lelaki2 yg bercakap lurus tapi suke yg bengkang-bengkok. Mungkin benar org2 yg bisu tersebut lbh bahagia drpd sy. My instict say so..really..mereka ade kehidupan mereka sendiri. they are so blessed and lead a blissful life. dan drpd lelaki2 single yg baik hati di luar sana, sy masih menunggu kamu. hentikanlah menjatuhkan diri anda ke tangan pompuan yg salah...

 
Blogger Templates by Wishafriend.com