25.8.09

mini dais yang menjadi idaman hati ku

sememangnye hati pompuan ni terlalu excited utk ape saje yg bakal diterimenye..camtu gak aku..majlis pertunangan aku lagi 1 bulan lebih je lagi..memang ku sekarang tgh sibuk membuat beberapa pilihan, kali ni aku nak tunjuk antara mini dais yg terlalu membuatkan aku tersenyum lebar..ahaks













so, mane satu pilihan ati??ape yang penting ku nak yang cantik dan simple..temanye putih dan merah..*wink*wink*

20.8.09

live so complicated



a few days ni, pikiran ku agak bercelaru..pas kes ex-bf2 aku kaco aku..pale otakku ni pun jd serba x kena..tapi tu sume dah berlalu..biarla, the past is past..kalo aku terime dorg tu sume balik pun belum tentu diorg boleh beri kebahagiaan pada aku..pasai future fiance lak, em. lately ni bby bz sgt dgn keje sbb sibuk nak buat persiapan ke us..disebabkan terlalu sibuk, kurasekan diri ini disisihkan..dlm minggu ni baru 2 kali die jumpe aku..huhu..bile aku col pun x de mase nak lyn sgt..ajk jumpe letih sbb balik lewat..em, x kan la die pun nak berubah gak..uwaa...bile aku buat2 majuk,ckp kecik hati kate die dah lain..die gelak je kat aku..die kate aku ni suke nak pk bukan2..kalo die syg aku tak kan die nak kawin dgn aku..yela dah nak kawin ni kena la bekerja keras sikit cr duit..apela aku ni pun satu suke sgt nak pk bukan2 kan?ehehe..so, bile love r/ship dah ok..family r/ship lak yg masalah..aku bergaduh dgn adik aku..cam bese masalah yg x kan penah nak hilang..pasai duit..bukan ape, aku ni penat la, nak pk tanggung adik2 je..bile aku lak yg de mslh..diorg x penah nak pk pasai aku lak..besday aku pun x de le kate nak bagi hadiah ke ape..besday diorng je aku excited..tapi tula, since 2-3 months ni aku rase cam ayah mak dah syg aku..diorg byk lebihkan kat adik aku..tau la die nak kawin..diorg sume excited pasai die..tapi hati aku ni x de sape pun nak pujuk..aku sedih ke, aku menangis ke, aku susah hati ke..x de org pun yg nak amik peduli..kes aku gaduh dgn adik aku, mak ayah asyik salahkan aku aje..aku betul2 rase kecik hati..setiap kali pas semayang mesti aku nangis..zul lak dah start bz, x de mase utk aku..ish..tak tahula camne..ingatkan first pose aku x nak balik ipoh..sbb aku tahu kalo aku balik sure ayah akan salahkan aku lagi..aku betul2 terasa dgn sms ayah pade petang tu..ayah kate "ayah x suke kamu mengungkit ape yg kamu dah tolong, die tu adik kamu.kalo kamu buat hal lagi, ayah suh je kuar umah"..memang tersentak jantung aku..ayah aku nak halau aku kuar umah?nape aku yg harus dipersalahkan..pastu aku pun reply sms ayah, aku kate, aku terime kalo it slah aku, tapi nape asyik aku je yg nak pikir perasaan adik2, adik2 x penah pikir pun pasai perasaan aku..aku susah ke, aku x makan ke, ade adik2 pikir pasai aku..memang menitis air mate aku time aku reply sms tu..pastu sms mak, aku kate "mak suke la kalo ayah halau akak kan, mak bukannye sayangkan akak"..memang sedih sgt..mlm tu ayah dan mak reply msg aku...diorang x bermaksud pun nak halau aku, diorang maksudkan akan suh wan kuar dari umah kalo hal ni berlaku lagi..entahla, hatiku betul2 sakit..first ramadan ni, wan memang nak balik ipoh..aku x nak balik..aku kate kat debut kalo die nak balik, balik la, biar aku sesorang kat sini..tapi malam jumaat tu, tetibe debut ajak aku balik ipoh..katenye ayah menangis petang tu sbb aku dgn debut x balik ipoh..first time ayah nangis..mlm tu pun kitorang balik la..mak cite ayah betul2 rase sedih kalo aku dgn debut x balik..syg gak ayah kat aku..ehehe..atlast sume ok..cube aku dgn wan aje kembali cam bese..x bercakap byk sgt..

11.8.09

Mencari Cinta


for all those yg de prob cinta, or rship prob..kan sni i nak introduce my beloved doctor love, bro razzi rahman..sepnjg i kenal dgn die, dah byk nasihat yg die berikan..segala kesedihan yang i alami dah di ubati dgn kate2 kekuatan oleh bro razzi..so, kat sni bro razzi de mengeluarkan e-buku yg terbaru iaitu mencari cinta...buku ni bukan shj utk mereka yg ade masalah tapi utk mereka yg sentiasa ingin mempelajari ttg ilmu cinta..so, u all leh layari website ni :


http://www.notacinta.com/idevaffiliate/idevaffiliate.php?id=124

10.8.09

the beautiful august...=)

the beauty of august..kenape ek?dalam bulan ogos ni macam2 perasaan yg melande hatiku..tapi yg paling byknye perasaan bahagia..bahagia dengan org2 yg tersayang..mak, ayah, adik2 dan bby..terima Ya Allah..Kau selalu mengembirakan hatiku..segala ujian yang Kau berikan adelah sekadar ujian utk menguji kekuatan dan ketabahan ku ini..last weekend mmg best sgt, jz a wonderful weekend yg x kan lupe dlm hdp ni.mak ayah dan adik boboy datang sni..kononnye bercuti tapi kebetulan on that day anniversary 27 ayah mak (08.08.82)..sekejapkan mase berlalu..aku pun dah mencecah 26 thn pada julai yg lalu..mase kini,terlalu cepat bak air yang mengalir..udahla cepat pastu mmg surenye x kan boleh patah balik..huhu

5.8.09

nape aku jd camni??


pagi ni aku bgn dgn mate bengkak dan x de mood nak g keje..tahu nape?mlm td aku kuar dgn hajar pasai eks ihsan tu..em, aku dgr cite die..rase kesian sgt..nape la die sggp korbankan diri die utk cinta ihsan yg plastik tu..perangai ihsan tu sebijik cam perangai akmal..atleast akmal still de hati perut, x ego, boleh merayu mintak maap kat aku..em..x pela ape2 pun aku harap hajar byk bersabar dlm mengharungi kehidupannye dgn ihsan..semoga diorg kekal bahagia..insyaallah..em..tapi bukan sbb hajar dgn ihsan ek aku menanggis mlm td..tp disebabkan lelaki yg aku terlalu sygkan dan x boleh lupekan..adam..pas bergayut dgn zul..adam sms aku..the end sms, die kate "im so sori n i do love"..hati aku mmg betoi2 tersentuh lagi..udahlah tghari smlm die sms kate "to be truthfull i do love u"..oh damn!nape sume ni terjadi..dulu akmal, skrg adam..napela u all ni suke sgt mainkan perasaan aku ha?..aku letihla dgn sume permainan ni.die mintak aku tunaikan permintaan die, die hope b4 aku bertunang die nak jumpe aku buat kali terakhir..em..aku pun confuse, adekah patut aku jumpe die setelah ape yg die dah buat pd aku..patutke ha?katenye die terlalu sygkan aku, dan dlm mase yg same die sygkan shila gak..kalo boleh die nak dua2 sekali..mane boleh camtu..sng je diorg kan..tapi yg herannye nape aku leh jd camni..nape aku leh syg lebih dr seorg..means, aku sygkan akmal, aku gak sygkan adam, aku gak sygkan zulk, dan aku pun dah semakin sygkan bakal tunang ku..entahla nape aku leh jd camtu ek..Ya Allah, kau kuatkan lah hatiku ini..aku takut dgn sume dugaan ni..tula, yg mlm td aku dok sms2 dgn adam pasai perasaan msg2..mmg aku rase sedih sgt..semalaman aku menangis x tido..pagi ni die sms ckp bende yg same lagi..arghh..aku keliru..ape bende yg berlaku ni..uwaa

our planning honeymoon..



alahai, planning di hati nak g perth tuk honeymoon..tapi nameku blacklist sbb peminjam ingkar PTPTN..waduh2..so, kekande ku dah tukar plan nak g honeymoon atas cruise..so sweet..tq bby..muahh2

suddenly im felt so happy

tadi adam de sms..tetibe arini aku rase cam dah x marah dkt die..tetibe perasaan tu wujud..cam aku dgn akmal dulu..tetibe leh col2 as a fren..tapi mmg betul, bile kekasih bertukar jd kawan mmg rase sggh bahagia sgt..mmg dulu benci, marah sbb die tipu kite, tapi selagi kite benci padenye selagi tula, kite rase x tenang..tapi kalo kite dapat maafkan die, tetbe hati kite ni akan rase tenang dan happy..aku mintak maap kat adam sbb selame arini aku berkasar dgn die..aku tak dapat maapkan die..aku jd lagi skt hati, aku cemburu pd shila..tapi bile pas pg td kes aku dgn ehsan..tetibe je aku rase aku dah maapkan adam..aku pun sms die say sori..die reply "i ok je, truthfull i do love u"..tetibe air mate ku ini jatuh mencurah2.touching beb..tapi aku tahu, besela manusia bile dah x de depan mate baru nak kenang kan..tapi aku tahu mmg betoi die sygkan aku cam akmal gak..cube diorang ni spesis lelaki, tamak..x cukup pd yg satu..aku pun buat2 la tanye die..soalan ni mmg lame dah aku tertanye2 pd diri ku..tp still x dpt jwpn..aku pun tanye "nape ek ex bf2 i, means u, akamal dan ehsan tgglkan i sbb girl lain?im not a good women ke?or i ni x cantik ke?or i ni x sepadan dgn u all ke?..em, jwpannye.."i syg dua2.."em, tu jwpan die kan..jwpn yg dua ekor lagi tu x..em, x pe la..asalkan aku dah de org yg sayangkan aku pun dah cukup..insyaallah aku akan hargainye sebaik mungkin..amin..

4.8.09

kenape la lelaki selalu hancurkan hati pompuan

lately ni, mmg perasaan aku x menentu..aku pun x tahu la ape yg mengganggu pikiran aku..kdg2 aku rase sedih, marah, rindu, sayang, benci dan macam2 la..sejak2 aku buat keputusan nak bertunang ni dan pas break off dgn adam bulan mei aritu, ehsan kerap kaco hidup aku..die selalu mengganggu aku dgn msg2 syg, rindu die tu..kdg2 aku cam rimas, tapi penah gak seketika aku rase rindu sgt kat die..tapi dek kerana ego ku yg amat kuat ni, aku bersyukur sbb aku x mudah terpedaya dek pujukan die tu..tapi tula, org kate tuhan tu maha berkuasa, Nya sentiasa memberi petunjuk dan myelamatkan hambaNYA dari terus buat silap..aku bersyukur sgt..mmg tiap kali aku terpandang kete WAJA AFM 852 tu..hati ku ni cam terdetik dan merasekan sesuatu..mmg instict aku ni mengatekan aku kenal sgt dgn kete ku..dekat 6 bulan jugak la kete tu sentiasa di bwh parking umah ku..setiap kali ku akan menghampiri kete tersebut..hinggakan satu malam..ehsan sms ku dan mengatakan die terlalu rindukan aku..die nak sgt jumpe aku..mmg atfirst ku teragak2..tapi atlast ku pun trn la kejap, dgn niatnak jumpe die kejap..u know wht happen?mmg betul aku kenal sgt dgn kete Waja tu..its belong to ehsan..mmg betul tekaan aku selama arini..tetibe mmg mood ku spoiled..aku jd betul2 menyampah dgn die..aku buat2 tanye sape pompuan dgn die selame arini, die kata pompuan tu cume ofismate die, tlg simpankan kete tu sbb die slalu o/station..damn..tetibe col die bunyi, pompuan tu col, dah aku dgr sgt itu suara pompuan..trs aku jd betul2 benci dan minta die hantar aku balik..setiap ari die asyik kaco aku dgn msg syg die tu, tapi dalam mase yg same die berseronok dgn pompuan tu..tetiap ari nmpk diorg bersame ku rase sgt skt ati..kdg2 gak aku rase cam jeles..em, pg semalam mmg aku bad mood sbb be sbb aku nmpk die dgn pompuan tu trn dr lif sesame..bile tgk keadaan tu, tgn ku ni cecepat sms die..yela, sure tido dgn pompuan tula mlm td..tapi yg lebih menyakitkan ati boleh die deny lagi kate die dgn pompuan tu x de ape2..siap ckp syg kat aku lg..hei!ko sendiri kalo x tahu pasai syg jgn ckpla..kalo x tahu erti syg jgn pandai2 nak lafazkannye..petang semalam balik pun, aku nmpk lagi kete tu kat bwh parking park..em, tapi die kate die kat umh..hinggalah ke pagi ni, ku pegi keje, kete tu dah x de..x tahu die blah time bile..td tetibe aku dpt sms dr sorang pompuan yg mengatekan die tu tunang ehsan..oh shit!kali ni kali ketige bende ni berlaku pade aku..dgn akmal dulu, kes saadah..pas kes saadah kes liza..then terus aku breakoff dgn akmal..kes dgn adam dulu, si shila..pas terbongkar, aku breakoff dgn adam..kali ni ehsan, dgn hajar lak..oh damn..nape seringkali bende yg same terjadi dlm hidup ku..nape setiap kali ku harus berdepan dgn bende2 camni..nsb baik la, dlm bab2 cinta 3 segi ni..aku mmg dah tertanam dalam diriku..walau camne pun, biar aku sendiri yg undur diri..x gune berebut lagi..sbb dari dulu lagi mmg dah tertanam dlm jiwaku ini, kalo die sygkan aku die x kan cr pompuan lain, dan kalo die cr pompuan lain tu sememangnye die dah x sygkan aku w/pun mulut die kate die sygkan aku..tapi hati die x..tapi aku bersyukur kerana ape yg berlaku ade hikmatnye..betul kate bro razzi aku sepatutnye bersyukur sbb terlepas dari lelaki2 yang hampeh tu sblm diorang semua jd laki aku..ape pun yg terjadi aku bersyukur sgt sbb aku dah ketemui zul..die sememangnye jodoh yg terbaik tuhan kurniakan kepada aku..aku bersyukur sgt..entahlah, nape la dlm bab2 cinta ni..aku ni selalunye bermurah hati melepaskan hak aku..dari dulu lagi aku x penah cube tuk pertahankan hak aku evendo..its not my fault..entahlah, kdg2 aku terpikir nape la lelaki ni suke hancurkan hati pompuan..padahal pompuan tu lyn die dgn baik sekali..ape2 pun yg penting hargailah ape yg tuhan bagi kepada kite..sebelum kite kehilangannya, cube lah jagainye sebaik mungkin..insayaallah..

2.8.09

all bout cameron diaz




"sarang cinta diaz - Paul"


"cameron dah bertunang"

cameron diaz and me = twin...ehehe


2 days ago i dgr cite dr my bf, die kate cameron diaz nak kawin..em, yeke..bestnye..fyi, i mmg minat gile kat cameron diaz..her smile so sweet..my ex-bf dulu kate i senyum cam cameron diaz..yeke?i pun x tahu..dulu my ex bf (akmal) siap simpan my pic dlm wallet die, pastukan sblh pic i tu die letak pic cameron diaz..haha kelakar tu..pastu my 3rd ex bf i (zul) die pun kate i senyum cam cameron diaz..die skrg kat melbourne, kdg2 i de ym dgn die, saje sembang2..de la 2-3 kali i usik die nape x cari awek mat saleh..die kate ape tau..i lagi suke cameron diaz malaysia..maksudnye i la tu..ehehe..

pastu, lagi satu pasai i dgn cameron diaz, kitorang mmg de satu kebetulan..time die couple gile dgn justin timberlake dulu..mmg nmpk die bahagia sgt..diorg couple agak lame..time tu, i couple dgn akmal..u know wht akmal pun hesem cam justin..ehehe.. tempoh kitorang couple same dgn tempoh cameron dan justin couple..lbh kurang 4 thn..pastu diorang putus, i rase sedih sgt sbb pe 2 hari pas cameron dan justin putus, i dgn akmal pun putus gak..kirenya cam satu kebetulan la..pas break off tu, i dapat semangat dan kekuatan dr cameron la..i selalu tgk dan dptkan news pasai die..tgk pas break off die happy dgn life die, camtu gak dgn i..de satu statement,kononnye org nak katekan yg die tu akan jd andartu..tapi die x kisah sbb die tahu jodoh tu akan dtg jua nnt..camtu gak dgn i..i pasti i akan temui juga jodoh i one day nnt

"cameron diaz x kisah apabila orang lain menggelarnye andartu"


mcm i pun same..mls la nak amik peduli ape org nak ckpkan..yela, nak pilih hubby bukan senang..x kan nak pakai tangkap muat je..tula, org kate jodoh kite ni mmg dah ditentukan oleh tuhan..yela, 2 months ago aku jumpe guy ni..namenye zul gak..die baik sgt..so, aku dpt rasekan mmg dielah jodoh terbaik tuk aku..ape yg sweetnye, kitorang akan bertunang on 17 okt ni..dan akan berkawin th depan..pastu u know what..cameron diaz pun akan kawin gak..ehehe..i pun dah ketemui jodoh i, cameron pun temui jodoh die gak..im so happy..


"tula buah hati cameron yg baru, hope die boleh membahagiakan cameron"




 
Blogger Templates by Wishafriend.com