24.3.10

thanks bro razzi...thanks everyone

bout my post a few days ni, thanks to everyone yg support i, ms hannah, ms bungakristal,ms nurulhuda..smlm i postkan masalah i kat bro razzi..die pun terkejut dgn masalah yang i hadapi sekarang ni..last i bagitahu die yg i dah bertunang, and he so happy to me..tapi bile bace prob i semalam die terkejut sesgt..ape2 pun, terima kasih ats doa kalian tuk i..i sentiasa berdoa agar masih ade peluang dari die tuk i..insyaallah..andaikata, kalo sampe di sini jodoh kami..what should i do..terima dgn tabah dan redha dgn ketentuannya..

note: support dari bro razzi...

  1. Razzi Rahman @ Brother Love Says:

    MS DIAZ - Mengeluh panjang I membaca story you beb. And i did go through some of your post… few of them is telling how you felt, dan some telling what happen dan sebagainya…

    Adoi…I was happy sangat dah bila you cakap you dah bertunang. I was bersyukur sangat kerana telah dapat membantu seorang lagi insan.

    What really happen between you and him pun Im not really sure. I rasa maybe you telah letak tekanan kepada tunang you. Itu yang buat dia rasa mahu berpisah…

    So sorry to hear this ya, BUT it’s okay Diaz, as usual…PASTI ada something good coming out of this.

    I berharap sangat you all dapat berbaik-baik semula. Seterusnya melangsungkan perkahwinan. NAMUN… sekiranya takdir menyatakan yang Diaz bukan untuk dia… you have to be prepared dear.

    I know it’s the most difficult thing to do. Putus tunang bukan seperti putus cinta, I know… BUT I want you to be strong ya, InsyaAllah… kesusahan besar ini, adalah kerana kebahagiaan sejati bakal you terima. Be strong! Please…

23.3.10

maafkan sekiranya aku yg bersalah

Maafkan
oleh: Dygta

Kasih maafkan aku
Tiada inginku melukaimu
Dan kini kau tinggalkan aku

Hanya dalam hatiku
Kuungkap semua penyesalanku
Kini kuingin disisimu

Reff:
Bila kumasih di hatimu
Simpan cintaku
Kembalilah untukku

Kuingin selalu di sisimu
Maafkanlah aku, kasih

note: kdg2 aku terpk besar sgt ke kesalahan ku terhadap mu..nape sekarang baru kau x boleh nak menerima diri ku..hina sgt ke diriku pd pdgn mata mu..buruk sgt ke diriku utk dirimu..nape selepas bertunang dan hampir2 nak kawin, nape x sebelum kite buat keputusan utk bertunang dulu..nape?nape benda2 camni kerapkali berlaku terhadap diriku.nape?Ya Allah Ya Tuhanku, ko tabahkanlah hati aku, berikanlah kekuatan dlm diri ku, utk menghadapi sume ni..i berharap i dah x akan sedih lagi, tapi aku x mampu..semua tu ketentuan mu Ya Allah..ko bukakanla pintu hati die supaya die boleh menerima diriku ku ni cam dulu..ko lembutkanlah hati die Ya Allah..

21.3.10

why this happen to me again?...


mmg terlalu lame aku x update blog ni,sbb terlalu bz dgn personal and official things..tapi aku kembali menulis arini sbb perasaan ku yg terlalu sedih..sedih dan hampir2 hancur.aku tak tahu mungkinkah aku akan hadapi kehilangan lagi untuk kali ini..putus kali ini, bukannye putus cinta..tapi putus tunang..keadaannya x kan same dgn situasi sebelum ini,mybe aku akan sedih,tapi tahap kesedihan tu agak berbeza..aku akui aku byk buat salah, aku terlalu ikutkan perasaan..kalo aku buat perangai dan kuat majuk pun..itu sume disebabkan aku nakkan perhatian daripada die..mybe disebabkan pengalaman aku yang lampau,kali ini aku terlalu takut akan kehilangan die..aku cube utk jadi yg terbaik tuk die..tapi nape selepas 5 bulan kami bertunang, baru die nak realize yang die tak boleh nak terima aku..sume yg aku buat sume buruk pd mata kasar die..walaupun kdg2 mulut aku terlanjur kate, tapi di hati ku ni x de lgsg rase benci..hati aku ni terlalu sygkan die..byk kali aku mohon die maapkan aku..aku sedar kesilapan aku, aku sedar byk buat salah,byk lukekan hati die, tapi aku sygkan die,aku jd camtu ssb aku terlalu sygkan die..dah bape mlm aku x tido..air mate aku ni pun dah kering.sehinggakan nak sujud pun rase sakit..makan pun x lalu..sampe bile die nak hukum aku camni..pd tadi kul 5 pg aku g umah die,aku nak die ckp sendiri yg die x sygkan aku..tapi die tak berani ckp,die cume katekan die tawar hati dengan adik2 aku..tolongla Ya Allah, hanya kepada mu tempat ku merayu..

 
Blogger Templates by Wishafriend.com