4.1.10

SENARAI SEMAK BAKAL PENGANTIN

atlast aku menulis gak kat sini, sbb pe sbb dah lame sgt x tulih..myb x terlambat lagi..hepi new year tuk sume mmbr2 blogger yg tersayang..dah masuk 2010 pun kite..em so, maksudnye lagi beberapebulan je la lagi aku nak kawin..
so, memandangkan tengah belek2 majalah pengantin bulan ni,yang mana covernye si dr SMS dgn tunang die..belek punye belek, aku pun terjumpa senarai semak di situ..jom bride to be sume, kite share sesame k..*wink*


  1. 12 bulan sebelum majlis
  2. 5 bulan sebelum majlis
  3. 2 bulan sebelum majlis
  4. 1 bulan sebelum majlis
so, first step kite mulakan dengan 12 bulan b4 majlis :
  1. memilih tarikh pernikahan dan persandingan ==> nikah on 9.10.10, sanding on 10.10.10
  2. memilih lokasi majlis, jamuan dan tempahan makanan ==> lokasi di rumah, katering belum decide lagi
  3. menentukan tema dan gaya majlis ==> wedding english garden, lavender and lite blue
  4. mengatur bajet ==> belum
  5. memilih wedding planner yg terbaik dan mengikut kemampuan ==> D.I.Y
  6. mengumpul nama tetamu ==> belum
  7. memilih pengapit, pengiring dan flower girl ==>pengapit aku (intan), pengapit bby (abg hatta), flower girl dgn pengiring belum decide
  8. memilih cincin pernikahan ==> maybe bulan ni kot
  9. memilih kek pengantin ==> belum
  10. memesan cenderahati untuk tetamu ==>belum
ok, sekarang kite pergi ke 5 bulan b4 majlis lak :
  1. menyelesaikan urusan persandingan (fitting baju, bayaran deposit)
  2. memilih dan menentukan semua kelengkapan perkahwinan (kad kawin, kek kawin, jurugambar, make up artis, bunga tangan dan lain-lain)
  3. menghubungi kadi dan pejabat Islam
  4. menghubungi saksi pernikahan
  5. membuat rawatan ke spa
2 bulan b4 kawin lak :
  1. menyenaraikan nama tetamu
  2. membuat perancangan majlis bersama pengacara majlis
  3. merencanakan bulan madu
  4. mengaturkan tempat tinggal saudara mara jauh yang akan menghadiri majlis
  5. membuat rawatan spa secara insentif
  6. memastikan bunga telur dan cenderahati yang ditempah telah siap
  7. memastikan ukuran baju sesuai dengan ukuran bentuk badan anda dan pasangan
1 bulan b4 kawin :
  1. mula mengirin kad kawin untuk jemputan yang jauh
  2. memastikan cincin anda dalam ukuran yg betul
  3. berbincang dengan jurufoto konsep gambar yang anda inginkan
  4. menempah penginapan untuk percutian bulan madu
  5. memastikan semua kelengkapan majlis perkahwinan, persandingan dan resepsi lengkap
  6. memilih muzik, atau lagu ketika majlis dilangsungkan
okla, itu serba sedikit yg boleh ku kongsikan bersama, so bride to be ade di peringkat mane..same2la kite menjadikan hari bahagia kite sume sesuatu yg indah dlm hdp kite k..*wink*

3 comments:

luvira said...

bagusnye..so kene prepare awal2 lar nih..nice work..gud luck babe!!!

.:ANN512:. said...

heyya!~
comel je preparation u i tgk..hehe~ :)

anyway best of luck dear!

susudalambotol said...

rajinnyaaa :)

 
Blogger Templates by Wishafriend.com