19.7.10

PROMOTION PREMIUM BEAUTIFUL KORSET...



dah memamng sekian lame x mengupdate blog ni..entahla,nak kate bz x gak,tapi more to x de mood..wedding day lagi 2 bulan..persiapan pun still on going..
di kesempatan ni, kepada bakal-bakal pengantin,or kaum2 wanita x kira la yang sudah kawin or belum..yang anak dara or mak dara..,yang lepas pantang or ape2 je la..
ku ingin membuat promosi Premium beautiful korset..mmg semua sedia maklum, harganya tuk sepasang RM1900++..tapi kali ni, memang cukup istimewa sbb ku hanya menawarkan dengan harga RM800 sahaja..sesiape yang berminat bolehla menghubungi secepat mungkin,sebelum terlambat..ehehe

Kat sini,ku nak terangkan serba sedikit mengenai Premium Beautiful Korset tu kepada semua..tapi sebagai pemakai, ku rase ia bukan sahaja tuk slimming, tapi lebih kepada kesihatan..yang utama mengelakkan kanser fibroid.tuk sampingan yang lain2, macam mengatasi masalah sengugut/period pain, keputihan dan sesuai tuk kegunaan wanita selepas bersalin..



PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN

PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.

Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :

* Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.

* Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.

* Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.

* Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.

6.5.10

so far,im got my love back...

em,dah bersawang blog aku ni sbb dah lama x updated..
first disebabkan mood aku yang kuarang stabil a few months ni,
second sebab byk keje kat ofis, and bz dgn exam2...
tapi mostly adalah disebabkan KEMALASAN ku ini..ahaks..

btw, pasai aku dgn die, so far everything goin fine lately ni.
ALHAMDULILLAH..hopefuly, everthing akan ok till our wedding..
em,ni noted tuk aku dari bro razzi :

Razzi Rahman @ Brother Love Says:
May 1st, 2010 at 2:30 am

MSDIAZ - Very-very happy for you kerana dapat berbaik-baik semula dengan tunang you. Okey now, Im not sure how is your tunang like, but I think this is the time for you untuk sedikit be away from him… Just untuk test tengok, hati dia…
See if dia komplen tak cukup masa bersama ke, or see if dia marah dalam rindu ke. Try jangan bagi muka sangat kat dia :)
Buat-buat you pulak yang hilang dan kononnya tawar hati. Don’t be afraid… kalau dia betul-betul sayangkan you, dia akan jadi lebih-lebih sayang lagi jika you always do this kind of thing. hehe…

ape2 pun, thanks god sbb still bg peluang pd aku, pada r/ship kami..

24.3.10

thanks bro razzi...thanks everyone

bout my post a few days ni, thanks to everyone yg support i, ms hannah, ms bungakristal,ms nurulhuda..smlm i postkan masalah i kat bro razzi..die pun terkejut dgn masalah yang i hadapi sekarang ni..last i bagitahu die yg i dah bertunang, and he so happy to me..tapi bile bace prob i semalam die terkejut sesgt..ape2 pun, terima kasih ats doa kalian tuk i..i sentiasa berdoa agar masih ade peluang dari die tuk i..insyaallah..andaikata, kalo sampe di sini jodoh kami..what should i do..terima dgn tabah dan redha dgn ketentuannya..

note: support dari bro razzi...

  1. Razzi Rahman @ Brother Love Says:

    MS DIAZ - Mengeluh panjang I membaca story you beb. And i did go through some of your post… few of them is telling how you felt, dan some telling what happen dan sebagainya…

    Adoi…I was happy sangat dah bila you cakap you dah bertunang. I was bersyukur sangat kerana telah dapat membantu seorang lagi insan.

    What really happen between you and him pun Im not really sure. I rasa maybe you telah letak tekanan kepada tunang you. Itu yang buat dia rasa mahu berpisah…

    So sorry to hear this ya, BUT it’s okay Diaz, as usual…PASTI ada something good coming out of this.

    I berharap sangat you all dapat berbaik-baik semula. Seterusnya melangsungkan perkahwinan. NAMUN… sekiranya takdir menyatakan yang Diaz bukan untuk dia… you have to be prepared dear.

    I know it’s the most difficult thing to do. Putus tunang bukan seperti putus cinta, I know… BUT I want you to be strong ya, InsyaAllah… kesusahan besar ini, adalah kerana kebahagiaan sejati bakal you terima. Be strong! Please…

23.3.10

maafkan sekiranya aku yg bersalah

Maafkan
oleh: Dygta

Kasih maafkan aku
Tiada inginku melukaimu
Dan kini kau tinggalkan aku

Hanya dalam hatiku
Kuungkap semua penyesalanku
Kini kuingin disisimu

Reff:
Bila kumasih di hatimu
Simpan cintaku
Kembalilah untukku

Kuingin selalu di sisimu
Maafkanlah aku, kasih

note: kdg2 aku terpk besar sgt ke kesalahan ku terhadap mu..nape sekarang baru kau x boleh nak menerima diri ku..hina sgt ke diriku pd pdgn mata mu..buruk sgt ke diriku utk dirimu..nape selepas bertunang dan hampir2 nak kawin, nape x sebelum kite buat keputusan utk bertunang dulu..nape?nape benda2 camni kerapkali berlaku terhadap diriku.nape?Ya Allah Ya Tuhanku, ko tabahkanlah hati aku, berikanlah kekuatan dlm diri ku, utk menghadapi sume ni..i berharap i dah x akan sedih lagi, tapi aku x mampu..semua tu ketentuan mu Ya Allah..ko bukakanla pintu hati die supaya die boleh menerima diriku ku ni cam dulu..ko lembutkanlah hati die Ya Allah..

21.3.10

why this happen to me again?...


mmg terlalu lame aku x update blog ni,sbb terlalu bz dgn personal and official things..tapi aku kembali menulis arini sbb perasaan ku yg terlalu sedih..sedih dan hampir2 hancur.aku tak tahu mungkinkah aku akan hadapi kehilangan lagi untuk kali ini..putus kali ini, bukannye putus cinta..tapi putus tunang..keadaannya x kan same dgn situasi sebelum ini,mybe aku akan sedih,tapi tahap kesedihan tu agak berbeza..aku akui aku byk buat salah, aku terlalu ikutkan perasaan..kalo aku buat perangai dan kuat majuk pun..itu sume disebabkan aku nakkan perhatian daripada die..mybe disebabkan pengalaman aku yang lampau,kali ini aku terlalu takut akan kehilangan die..aku cube utk jadi yg terbaik tuk die..tapi nape selepas 5 bulan kami bertunang, baru die nak realize yang die tak boleh nak terima aku..sume yg aku buat sume buruk pd mata kasar die..walaupun kdg2 mulut aku terlanjur kate, tapi di hati ku ni x de lgsg rase benci..hati aku ni terlalu sygkan die..byk kali aku mohon die maapkan aku..aku sedar kesilapan aku, aku sedar byk buat salah,byk lukekan hati die, tapi aku sygkan die,aku jd camtu ssb aku terlalu sygkan die..dah bape mlm aku x tido..air mate aku ni pun dah kering.sehinggakan nak sujud pun rase sakit..makan pun x lalu..sampe bile die nak hukum aku camni..pd tadi kul 5 pg aku g umah die,aku nak die ckp sendiri yg die x sygkan aku..tapi die tak berani ckp,die cume katekan die tawar hati dengan adik2 aku..tolongla Ya Allah, hanya kepada mu tempat ku merayu..

24.1.10

so surprise...

dah sebulan kitorang gdh..mlm td baru ok..but im so surprise sbb die bgtahu die de bace blog aku..argghh..aku cube sembunyikan selame arini, finally die jumpe gak..bukan pe aku x nak die kecik dgn kisah2 lame aku..aku risau sgt..hopefully die paham..the past is past, as long as die sygkan aku, aku akan sygkan die..pasai kisah2 lame tu sumenya aku dah lupuskan dlm fikiran aku..even sometimes mmg di hati ssh tuk dilupakan, tapi x semestinya kalo aku ingatkan diorang sume, aku still sygkan diorg lg..skrg ni yg de di hatiku cume tunang aku je,even sometimes aku rase x bahagia dgn die, tp aku tetap akan bg peluan pd die..

4.1.10

SENARAI SEMAK BAKAL PENGANTIN

atlast aku menulis gak kat sini, sbb pe sbb dah lame sgt x tulih..myb x terlambat lagi..hepi new year tuk sume mmbr2 blogger yg tersayang..dah masuk 2010 pun kite..em so, maksudnye lagi beberapebulan je la lagi aku nak kawin..
so, memandangkan tengah belek2 majalah pengantin bulan ni,yang mana covernye si dr SMS dgn tunang die..belek punye belek, aku pun terjumpa senarai semak di situ..jom bride to be sume, kite share sesame k..*wink*


  1. 12 bulan sebelum majlis
  2. 5 bulan sebelum majlis
  3. 2 bulan sebelum majlis
  4. 1 bulan sebelum majlis
so, first step kite mulakan dengan 12 bulan b4 majlis :
  1. memilih tarikh pernikahan dan persandingan ==> nikah on 9.10.10, sanding on 10.10.10
  2. memilih lokasi majlis, jamuan dan tempahan makanan ==> lokasi di rumah, katering belum decide lagi
  3. menentukan tema dan gaya majlis ==> wedding english garden, lavender and lite blue
  4. mengatur bajet ==> belum
  5. memilih wedding planner yg terbaik dan mengikut kemampuan ==> D.I.Y
  6. mengumpul nama tetamu ==> belum
  7. memilih pengapit, pengiring dan flower girl ==>pengapit aku (intan), pengapit bby (abg hatta), flower girl dgn pengiring belum decide
  8. memilih cincin pernikahan ==> maybe bulan ni kot
  9. memilih kek pengantin ==> belum
  10. memesan cenderahati untuk tetamu ==>belum
ok, sekarang kite pergi ke 5 bulan b4 majlis lak :
  1. menyelesaikan urusan persandingan (fitting baju, bayaran deposit)
  2. memilih dan menentukan semua kelengkapan perkahwinan (kad kawin, kek kawin, jurugambar, make up artis, bunga tangan dan lain-lain)
  3. menghubungi kadi dan pejabat Islam
  4. menghubungi saksi pernikahan
  5. membuat rawatan ke spa
2 bulan b4 kawin lak :
  1. menyenaraikan nama tetamu
  2. membuat perancangan majlis bersama pengacara majlis
  3. merencanakan bulan madu
  4. mengaturkan tempat tinggal saudara mara jauh yang akan menghadiri majlis
  5. membuat rawatan spa secara insentif
  6. memastikan bunga telur dan cenderahati yang ditempah telah siap
  7. memastikan ukuran baju sesuai dengan ukuran bentuk badan anda dan pasangan
1 bulan b4 kawin :
  1. mula mengirin kad kawin untuk jemputan yang jauh
  2. memastikan cincin anda dalam ukuran yg betul
  3. berbincang dengan jurufoto konsep gambar yang anda inginkan
  4. menempah penginapan untuk percutian bulan madu
  5. memastikan semua kelengkapan majlis perkahwinan, persandingan dan resepsi lengkap
  6. memilih muzik, atau lagu ketika majlis dilangsungkan
okla, itu serba sedikit yg boleh ku kongsikan bersama, so bride to be ade di peringkat mane..same2la kite menjadikan hari bahagia kite sume sesuatu yg indah dlm hdp kite k..*wink*

 
Blogger Templates by Wishafriend.com